آخرین خبرها
- پیکر مطهر ۲ شهید گمنام در شهرستان بیجار تشییع و به خاک سپرده شد
- پیکر 2 شهید گمنام در بیجار تشییع میشود
- جایگاه ال پی جی منطقه شهری بیجار دچار انفجار شد
- فرماندر بیجار: از تعطیلی ۲۵ واحد تولیدی ممانعت شد
- اجرای عملیات بیولوژیک اصلاح و احیاء مراتع در140 هکتار از مراتع شهرستان بیجار
- فرمانده انتظامی بیجار خبر داد؛ دستگیری باند سرقت تجهیزات شبکه توزیع برق شهرستان بیجار
- توضیحات علوم پزشکی کردستان درباره مرگ ۲ بیمار بیجاری
- بیش از پنج میلیارد ریال به شبکه درمان بیجار کمک شد
- فرمانده سپاه بیجار خبر داد؛ توزیع ۶۰۰۰ بسته معیشتی با اجرای طرح کرامات در بیجار
- لغو تعطیلی 10 روزه بانک ها در کردستان/ شعب بانکهای استان از چهارشنبه باز هستند
- قرائت کنتور گاز در بیجار غیرحضوری میشود
- دستگیری سارقان خودرو در بیجار
- ۶ مجلس عروسی در بیجار تعطیل شد
- سپاه در بخش چنگ الماس بیجار بیش از ۶ میلیارد ریال هزینه کرد
- بحران کرونا در بیجار موجب تعطیلی 23 صنف متخلف شد
تاریخ انتشار: 25 فروردین 1399, 19:41
4 شعبان، سالروز ولادت حضرت ابوالفضل علیه السلام
شیعیان برای حضرت ابوالفضل (ع) جایگاه معنوی بالایی قائلند. او را باب الحوائج میخوانند و به او متوسل میشوند. حرم حضرت عباس در نزدیکی حرم امام حسین(ع) یکی از مهمترین مکانهای زیارتی شیعیان است.
[…]حضرت باب الحوائج ابوالفضل العبّاس (ع) فرزند برومند اول پیشوای شیعیان حضرت علی علیه السلام و امّ البنین سلام الله علیها، در روز چهارم شعبان سال ۲۶ هجری قمری در مدینه منوره متولد شد. مادرش فاطمه دختر حزام بن خالد از قبیله کلاب بود که نیاکانش همگی از دلیرمردان عرب، و در شهامت و شجاعت معروف بودند. ضریح حضرت ابوالفضل (ع) در کربلا کنیه های حضرت عباس (ع)
امام علی(ع)، ۱۰ سال بعد از وفات حضرت فاطمه زهراسلام الله علیها با امّ البنین ازدواج کرد. این بانوی مکرمه، سرپرستى فرزندان حضرت زهراسلام الله علیها را بر عهده گرفت و آنان را حتی بیش از فرزندان خود دوست مىداشت.
ولادت و نامگذاری حضرت ابوالفضل (ع)
حضرت ابوالفضل اولین فرزند از چنین بانوى با معرفت و حق شناسى بود. تولد وى، خانه امام علىعلیه السلامو دل مولا را غرق نور و سرور ساخت. حضرت علىعلیه السلام در گوش این نوزاد بسیار خوش منظر و زیبا، اذان و اقامه گفت و وی را عبّاس نام نهاد.
عبّاس هم به معناى شیر نیرومند و خشمگین، و هم به معناى عبوس و چهره گرفته است زیرا که ایشان نسبت به ستمگران، چهره اى خشمگین داشتند. در روز هفتم ولادت حضرت عباسعلیه السلام هم گوسفندى را بعنوان عقیقه ذبح و گوشت آن را در بین فقرا تقسیم کردند.
گفته می شود؛ پدر ارجمندش حضرت علی علیه السلام، گاهى قنداقه عباس خردسال را در آغوش مى گرفت و بر بازوان او بوسه مى زد و اشک مى ریخت چرا که این دست ها روزی براى کمک و یارى برادرش حسین علیه السلام قطع خواهد شد.
« ابوالفضل» مشهورترین کنیه عباس است. بعضی عنوان کرده اند چون در خاندان بنی هاشم هر کس عباس نام داشت، ابوالفضل می گفتند، به عباس( ع) نیز حتی در کودکی ابوالفضل گفته می شد.
« ابوالقاسم» به علت این که عباس علیه السلام فرزندی به نام قاسم داشت به او ابوالقاسم نیز گفته می شد. این کنیه در زیارت اربعین هم آمده است.
« ابوالقِربَة» قِربـَـة به معنی مشک آب است. بعضی معتقدند که این کنیه به این علت به او داده شده است که در واقعه کربلا چندین بار مشک آب به خیمه ها برد. این کنیه در چند منبع ذکر شده است.
« ابوالفَرجَة» فرجه به معنی گشایش و برطرف کردن اندوه است. دلیل این کنیه این است که عباس علیه السلامدر کار افردی که به او متوسل میشوند گشایش ایجاد می کند.
حضرت عباس در خانه على علیه السلام و در دامان مادر با ایمان و فادارش و در كنار امام حسین علیه السلام رشد كرد و درس هاى بزرگ انسانیت، صداقت و اخلاق را فرا گرفت.
تربیت خاص امام على(ع) بى شك در شكل دادن به شخصیت فكرى و روحى این نوجوان سهم عمده اى داشت. دلاورى هاى این نوجوان از زمان پدر بزرگوارش در جنگ هاى آن حضرت با مخالفین نمودار بود كه برخى جلوه هایى از شجاعت این نوجوان را در جنگ صفین در تاریخ ثبت كرده اند.
حضرت امام سجاد در مورد حضرت عباس مى فرماید: خداوند عمویم عباس را رحمت كند كه در راه برادرش ایثار و فداكارى كرد و از جان خویش گذشت چنان فداكارى كرد كه دو دستش قلم شد خداوند نیز به وی همانند جعفر بن ابى طالب در مقابل آن دو دست قطع شده دو بال عطا كرد كه با آن ها در بهشت با فرشتگان پرواز مى كند عباس نزد خداوند مقام و منزلتى بسیار بزرگ دارد كه همه شهیدان در قیامت به او غبطه مى خورد.
برچسب ها : السلام, ابوالفضل, خداوند, شیعیان, نوجوان, زهراسلام, البنین, شجاعت, فرزندان, فاطمه, علىعلیه, کربلا, عبّاس, گشایش, الحوائج
دسته بندی : مذهبی / زندگینامه بزرگان
آدرس لینک کوتاه: http://bijaronline.com/?newsid=1380